HdB Meubeldesign 


Wat is CNC-Frezen?

Een CNC-machine (Computer Numerical Control) wordt veel gebruikt in de meubelindustrie om hout en andere materialen op een nauwkeurige en efficiënte manier te bewerken. Hier zijn enkele van de belangrijkste toepassingen van CNC-machines in de meubelindustrie: 

Precisiesnijden: CNC-machines kunnen worden gebruikt om houten platen, panelen en onderdelen nauwkeurig te snijden in elke gewenste vorm en afmeting. Dit maakt het mogelijk om complexe meubelontwerpen zoals een spiltrap te produceren die anders heel moeilijk te maken zouden zijn. 

Gaten boren: CNC-machines kunnen worden gebruikt om nauwkeurige gaten te boren voor verbindingen, scharnieren, handgrepen en andere onderdelen van meubels. 

Frezen en vormgeven: CNC-machines kunnen worden gebruikt om houten oppervlakken te frezen en te vormen, waardoor decoratieve details kunnen worden toegevoegd aan meubelstukken.

Graveren: CNC-machines kunnen worden gebruikt om decoratieve inscripties en gravures aan te brengen op houten oppervlakken, waardoor meubels een persoonlijk tintje krijgen. 

Seriematige productie: CNC-machines kunnen worden gebruikt om identieke meubelstukken in grote aantallen te produceren, wat de productiviteit en efficiëntie van de meubelmakerij verhoogt. 

Al met al kan het gebruik van CNC-machines de productiviteit en nauwkeurigheid van de meubelindustrie verhogen, en het maakt het mogelijk om complexe ontwerpen te produceren die anders niet mogelijk zouden zijn.


De Masterwood CNC-freesmaschine is volledig computer gestuurd 
Met Rhino software voer je het ontwerp in voor de CNC machine